środa, 20 lipca 2011

Zmiksowana zupa warzywna

Jak już pewnie zauważyliście gotuję jedynie potrawy z prostych i naturalnych składników, których przygotowanie nie zajmuje więcej niż 30 minut. Standardem w naszym jadłospisie jest zupa. Przeważnie, raz w tygodniu gotuję garnek, który wystarcza nam potem na dwa dni. Czasami jest to zupa "na kości", a czasami jedynie z dodatkiem kostki rosołowej. Tym razem zrobiłam przepyszną przecierankę jarzynową. 
  1. Podstawą zupy jest bulion, w którym gotuję 10 warzyw: natka i korzeń pietruszki, merchew, cebula, pieczarki, brokuły, ziemniaki, czosnek, imbir, papryka i szpinak. 
  2. Po ugotowaniu, całość miksuję i gotowe!

Na zdjęciu podana z grzankami serowymi oraz chrupiącymi ząbkami kukurydzy doprawianymi limonką i czili.


2 komentarze: