wtorek, 28 czerwca 2011

Kolacja: Pieczony ziemniak z tuńczykiem

Pieczone ziemniaki jemy co najmniej raz w tygodniu. Jest to jedna z naszych ulubionych opcji na kolację, prawdopodobnie dlatego, że ich przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut i można je podać na kilka róznych sposobów! Tym razem zdecydowalismy się na tuńczyka z majonezem i sałatkę. Żeby przyśpieszyć czas pieczenia, najpierw przebijam ziemniaki na wylot nożem albo widelcem, po czym wkładam je do miktofalówki na 10 minut i do piekarnika tylko na chwileczkę, żeby skórka się przypiekła. Po rozkrojeniu dodaje trochę masła do smaku. Na deser, jogurt naturalny z rodzynkami w czekoladzie i świeżymi czereśniami. Mniam! x


2 komentarze:

  1. Hmm...wygląda to smakowicie! Rozumiem, ze tuńczyk z majonezem znalazł się na ziemniaku?:)Ja bym do tego jeszcze dodała zielona herbatę, najlepiej Dilmah Sencha, którą ostatnio namietnie piję;)

    OdpowiedzUsuń
  2. wlasnie jutro mam zamiar zrobic takie ziemniaki natchnelas mnie ale w sreberku z czosnkiem zobaczymy co z tego bedzie;)

    OdpowiedzUsuń